Bedrijfsafvalzak

Groene reglementaire vuilniszak waarvan niet-particuliere instanties gebruik kunnen maken voor het aanbieden van hun restafval aan de ophaalwagen IVBO.

Restafval is klein brandbaar afval dat niet tot één van de selectief ingezamelde afvalfracties behoort die via de huisvuilophaling of op het recyclagepark worden ingezameld.

De bedrijfsafvalzak heeft een inhoud van 60 L.

Voorwaarden

Enkel niet-particuliere instanties zoals handelszaken, horeca, bedrijven, scholen, jeugdbewegingen, … mogen gebruik maken van de bedrijfsafvalzak voor het aanbieden van beperkte hoeveelheden bedrijfsafval (maximum 104 zakken/jaar wat overeenstemt met gemiddeld 2 zakken/week die mogen worden aangeboden).

Indien je over grotere hoeveelheden bedrijfsafval beschikt, dien je over te schakelen op het gebruik van een rolcontainer van IVBO of gebruik te maken van de dienstverlening van een private afvalophaler.

Opgelet! Het afvalbeleidsplan werd aangepast. Oude afvalzakken (van voor april 2021) kunnen nog gebruikt worden tot 1 juni 2022. Heb je nog oude afvalzakken die je wegens omstandigheden niet meer kunt opgebruiken tegen dan, is het mogelijk om volle rollen in te wisselen in 2022. Meer informatie hierover vind je hier.

Procedure

Bedrijfsafvalzakken zijn te koop bij :

 • Onthaalbalie van het Huis van de Bruggeling
 • gemeenteafdelingen
 • IVBO-groencompostering
  Pathoekeweg 186, 8000 Brugge
  t 050 45 63 11

Wie meer dan 20 rollen (200 zakken) wil aankopen kan hiervoor enkel terecht in IVBO-groencompostering.

Meebrengen

Bedrijfsafvalbadge aan te vragen bij IVBO, Pathoekeweg 186, 8000 Brugge of mailen naar info@ivbo.be.

Je dient een BTWnr. te hebben

1e exemplaar van de bedrijfsafvalbadge is gratis.

Bedrag

11 euro/rol van 10 zakken

Deel deze pagina

Contactinformatie

 • Huis van de Bruggeling

  Door corona werken we tijdelijk uitsluitend op afspraak. Leg je afspraak vast via https://afspraken.brugge.be. Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein) 8000 Brugge info@brugge.be

  • Vandaag gesloten
  • Morgen van 08:30 tot 17:00
  Alle openingsuren