Boekstart in Brugge

Boekstart

Boekstart is een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met de bibliotheken en Kind en Gezin.

Samen willen wij ouders met jongere kinderen laten genieten van boeken. Dat is goed voor de (taal)ontwikkeling van kinderen, de band tussen ouders en kind en de leescultuur binnen het gezin.

Boekstart wil maximale ontwikkelingskansen creëren voor alle kinderen, ook de maatschappelijk kwetsbare. Kinderen die al vroeg boeken leren kennen, zijn taalvaardiger, kunnen sneller lezen, zich beter concentreren en lezen graag. 


Hoe gaat het in zijn werk?

bib

Tijdens een bezoek aan het consultatiebureau van Kind en Gezin krijgen ouders een eerste boekenpakket aangeboden voor hun baby van 6 maanden.

Wanneer de peuters 15 maanden zijn, krijgen de ouders in het consultatiebureau een bon. Daarmee kunnen ouders in één van de 13 Brugse bibliotheken hun tweede boekenpakket ophalen.

Boekstart is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Algemene info: www.boekstart.be
Boekstart in Brugge is mogelijk dankzij de financiële steun van Stad Brugge en Provincie West-Vlaanderen. De openbare bibliotheek werkt samen met verschillende organisaties om het project Boekstart zo breed mogelijk uit te dragen. Deze organisaties zijn de consultatiebureau’s van Kind & Gezin (org. Kind en Preventie en Reddie Teddy), Dienst Welzijn Stad Brugge en OCMW (Kinderopvang), Opvoedingswinkel, armenorganisaties en opleiding kinderverzorging.
 

Organiseer je kinderopvang? Geniet van speciale uitleenvoorwaarden

De groepspas

Lenen met of voor een groep: klassen, onthaalouders, kinderopvang, zorginstellingen, leefgroepen,...

  • Max. 60 materialen: max. 10 speelfilms, max. 1 kamishibai kast, max. 2 kamishibai vertelplaten, max. 1 snippertas, geen sprinters
  • Leentermijn: 8 weken (niet verlengbaar)
  • Geen telaatgeld
  • Pas wordt bewaard aan de balie

 

De professionele pas

Lenen in functie van de professionele opdracht: leerkrachten, studenten, stagiairs, begeleiders,...

  • Max. 30 materialen: max. 10 speelfilms, max. 1 kamishibai kast, max. 2 kamishibai vertelplaten, max. 1 snippertas, geen sprinters
  • Leentermijn: 8 weken (niet verlengbaar)
  • Telaatgeld per week

Interesse? Vraag dan een aanvraagformulier aan de balie. De pas is gratis, mits attest vanwege de directie van de betrokken organisatie. De pas blijft één schooljaar geldig. 

 

Deel deze pagina