Brugge Classic

Fiets mee en kruip in de huid van een doorwinterde wielerprof

wielrenners rijden in groep in het bosBrugge Classic is een innovatief wielerevenement voor de sportieve fietser. 600 wielertoeristen krijgen de unieke kans om te fietsen op tijdelijk afgesloten wegen. Start en aankomst zijn aan het Jan Breydelstadion.

De Brugge Classic is een toertocht in in groep over een attractief parcours van 75 kilometer, op voornamelijk bredere wegen in en rond Brugge. Deze tocht vindt steeds plaats in het voorjaar.

De lokale politie en mobiele seingevers begeleiden de renners. Volgwagens bieden onderweg assistentie aan de deelnemers. Na een gezamenlijke aanlooplus (14km) over de Markt en langs een verkeersvrij gemaakte Brugse ring worden er drie pelotons gevormd die aan een verschillend tempo de verdere rit afwerken.

De finish ligt aan het Jan Breydelstadion, waar kleedkamers ter beschikking zijn. Napraten kan ook daar, tijdens een après-bike in de bar in de oosttribune.

Parcours kan je hier terugvinden.

Deelnemen kost 6 euro (vergunninghouders) of 8 euro (niet-vergunninghouders)

Daarvoor krijg je:

  • een unieke groepsrit op verkeersvrije wegen

  • begeleiding door politie en Vlaamse Moto Seingevers

  • assistentie onderweg door volgwagens

  • fietsbewaking op de plaats van de startboxen

  • kleedkamers en douchemogelijkheden

  • goodie bag met enkele leuke attenties (verkrijgbaar na de rit op de plaats van het onthaal)

  • verzekering

Om een veilig en kwalitatief evenement te kunnen garanderen, worden maximum 600 deelnemers toegelaten. 

De Brugge Classic is een organisatie van Stad Brugge ism Kon. Brugse Velosport, Brugse Cyclo's, Dudzeelse Trappers, St-Trudotrappers, De Breydelzonen, Sint-Michielse Trappers, Lobek Sodibrug, Brugse Bikers.

zwarte letters Grinta en voor de actieve fietserrode letters KW met eronder zwarte letters leeft met je meelogo paljas in rode letters met erboven rechts een tekening van een mannetje met knapzak

#sportersbelevenmeer

Deel deze pagina

Contactinformatie