Honden sensibilisering

Hondenpoepkit gratis online aanvragen

druk op rode knop hierboven.

Zorg voor je hond, je vriend, maar ook voor je buur(t)

Het stadsbestuur doet een warme oproep aan alle hondenbezitters om hun 'duit' in het zakje te doen. Zorg voor je hond, je vriend, maar ook voor je buur(t): hou je hond aan de leiband, doe zijn kakje in een zakje en gooi het in een vuilnisemmer.

De sensibiliserende borden met de duidelijke boodschap dat hondenpoep opgeruimd moet worden, herinnerden reeds in het verleden aan dit vriendelijk verzoek.

Je hond laten loslopen of hondenpoep achterlaten kan je een boete opleveren! Gemeentelijke ambtenaren vaststellers en de lokale politie houden daarom een oogje in het zeil. 

 

HONDEN op het strand in Zeebrugge: Wat MAG/MAG NIET?

Honden zijn in Zeebrugge niet toegankelijk op het strand in bepaalde periodes en zones.

Van 15 maart tot 15 oktober:

  • GROENE ZONE enkel met je hond aan de leiband in de toegelaten zone: die bevindt zich tussen het einde van de Dijk tot aan de grens met Blankenberge.
  • RODE ZONE je kan niet met je hond in de zone die zich bevindt: - tussen het einde van de Dijk/begin duinen tot aan de strekdam - vanaf de dijk tot aan de waterlijn - en in het water

Van 16 oktober tot 14 maart:

Je kan met je hond aan de leiband overal op het strand. Je hond mag in die periode ook loslopen. Let wel: enkel loslaten in de toegelaten zone (groene zone) die zich bevindt tussen het einde van de Dijk tot aan de grens met Blankenberge.

 

honden op het strand in Zeebrugge

 

Maar overal werk van het achterwerk!

Hondenpoep kan een grote ergernis vormen. De hondenbaasjes horen natuurlijk zelf de hondenpoep op te ruimen. Jammer genoeg gebeurt dat niet altijd. De Stad Brugge investeert in sensibilisering en in toezicht. Er worden maandelijks borden geplaatst op plaatsen waar de hondenpoep niet goed wordt opgekuist. Je mag ook zelf steeds melding maken van jouw overlastplekje hondenpoep via de milieufoon (050 33 60 60) of via het meldpunt van de stad Brugge. We nodigen graag ook de Bruggeling uit om zelf de handen uit de mouwen te steken en de overlast door hondenpoep aan te pakken.

 

 

 

 

Deel deze pagina

Contactinformatie

Contactpersonen