Op naar Dwars door Brugge

foto van start dwars door bruggeWil je Dwars door Brugge lopen maar weet je niet hoe daaraan te beginnen? Gebrek aan tijd of motivatie voor een gedegen voorbereiding? De Stad en het Beweegadviescentrum van Howest zetten je op weg. Via een fietstest bepalen we samen jouw conditiepeil. Op basis daarvan werken we een persoonlijk trainingsschema van negen weken uit. In die negen weken krijg je begeleiding van een beweegcoach, die je minstens twee keer per week in kleine groepjes laat trainen. Samen werk je toe naar de dag van Brugges bekende loopklassieker.

Het aanbod 'Op naar Dwars door Brugge' richt zich zowel op beginnende lopers als op lopers met een eerste ervaring. Afhankelijk van je beginniveau werken we toe naar de 5 of 15 kilometer. Naast een fietstest en negen weken persoonlijk trainingsadvies bieden we je ook meteen een ticket voor Dwars door Brugge aan.

Nieuw dit jaar is het project 'ouder en kind' waarbij ouders samen met hun kinderen een specifiek traject doorlopen en zo voorbereid worden op Dwars door Brugge. Als ouder is het niet makkelijk om nog steeds de tijd vrij te maken om te sporten en te bewegen. Vandaar dit nieuwe traject waarbij ouders simultaan met hun kinderen kunnen lopen.

Er zijn twee mogelijkheden om je in te schrijven als ouder en kind (hier krijgen zowel ouder als kind een ticket voor Dwars door Brugge):

1) Jullie gaan samen voor de 5 km Dwars door Brugge. Jullie doen samen de opwarming en het slot. De kern wordt aangepast aan ieders niveau. Dit is voor kinderen van 8 tot 14 jaar.

2) Als ouder wil je de 5 of 15 km Dwars door Brugge uitlopen, maar je kind doet mee aan de kids-run en dan worden er telkens aparte sportsessies voorzien. De ouders gaan op looptraining en de kinderen krijgen een speelse sportles voorgeschoteld. Leeftijdscategorie kinderen: 6 tot 12 jaar.

Aanbod

dame in rose dwars door brugge

 • Fietstest om je conditiepeil te bepalen
 • Negen weken persoonlijke trainingsbegeleiding (training in kleine groepjes)
 • Ticket voor Dwars door Brugge (5 of 15 km)
 • Verzekering

Programma

 • Dinsdag 12 februari: onthaal- en infomoment (19-20u)
 • Van maandag 25 februari tot vrijdag 8 maart: intakegesprekken op afspraak
 • Van dinsdag 12 maart tot vrijdag 10 mei: wekelijks 2 keer trainen op dinsdag en donderdag (19-20u)
 • Donderdag 28 maart 2019: Workshop loopscholing (19-20u)
 • Donderdag 18 april 2019: Workshop voeding (19-20u)
 • Donderdag 9 mei 2019: Workshop sportdrank (19-20u)
 • Zondag 12 mei: Dwars door Brugge

Kostprijs

Individueel: 40 euro
Ouder - kind: 60 euro

Locatie

Beweegadviescentrum van de Sportinnovatiecampus
Nijverheidsstraat 112, 8310 Assebroek

Inschrijvingen zijn afgesloten

#sportersbelevenmeer

Deel deze pagina

Contactinformatie