Parkeervergunning

Gedomicilieerde bewoners van de bewonerszone binnenstad, stadsrand en AZ Sint Lucas kunnen een digitale parkeervergunning aanvragen voor hun wagen. Deze digitale parkeervergunning wordt gekoppeld aan de nummerplaat van de wagen. Aan de hand van de nummerplaat, kunnen de parkeerwachters eenvoudig controleren of iemand een geldige digitale parkeervergunning in de gecontroleerde parkeerzone bezit of niet.

De digitale parkeervergunning is enkel geldig in de zone waar je gedomicilieerd bent.
Bijvoorbeeld: Je woont in de blauwe zone in Assebroek. Dan kan je met een digitale parkeervergunning onbeperkt in tijd binnen de grenzen van de zone Assebroek parkeren, maar niet in Sint-Kruis of in de binnenstad

Bij verhuis kan dit doorgegeven worden via het e-loket of aan de balie van de Parkeerwinkel. Om een wijziging te doen via het e-loket dien je op de knop 'actieve kaarten' te klikken.

Bij vervangwagen dient de aangepaste nummerplaat doorgegeven te worden aan de balie van de parkeerwinkel of via het e-loket. Als je terug beschikt over je eigen wagen, moet dit opnieuw doorgegeven worden. Om een wijziging te doen via het e-loket dien je op de knop 'actieve kaarten' te klikken.

Werkenden in een blauwe zone stadsrand kunnen een digitale parkeervergunning aanvragen om hun wagen te parkeren in de zone waar ze hun hoofdwerkplaats hebben. Deze digitale parkeervergunning wordt gekoppeld aan de nummerplaat van de wagen. Aan de hand van de nummerplaat, kunnen de parkeerwachters eenvoudig controleren of iemand een geldige digitale parkeervergunning in de gecontroleerde parkeerzone bezit of niet.

Voorwaarden

  • Gedomicilieerd zijn in één van de straten van de bewonerszone binnenstad, blauwe zone stadsrand of zone AZ Sint-Lucas 
  • Over een voertuig beschikken

Procedure

Vraag je parkeervergunning aan:

  • Online met een eID kaartlezer
  • In de Parkeerwinkel van het Huis van de Bruggeling

Problemen met het online aanvragen van je parkeervergunning? Stuur een mail sturen naar brugge@parkeren.be. Gelieve het specifiek probleem mee te delen, alsook de versie en browser die je gebruikt bij de aanvraag.

Heb je eenvraag over een aanvraag die je gedaan hebt, stuur dan een mail naar brugge@parkeren.be. Vermeld je referentienummer, naam en nummerplaat.

Meebrengen

bij aanvraag in Huis van de Bruggeling

  • Identiteitskaart
  • Kentekenbewijs van het voertuig (bestaat het kentekenbewijs uit twee delen, breng dan het deel dat bewaard moet worden in de wagen (deel 1) mee.)
  • Attest firmawagen (enkel voor bedrijfswagens)
  • Attest leasewagen (enkel voor leasewagens)

Bedrag

  • De eerste 2 digitale parkeervergunningen zijn gratis en onbeperkt geldig (automatische controle). Je hoeft dit dus niet jaarlijks te hernieuwen. 
  • De derde en vierde digitale parkeervergunning zijn betalend (150 euro) en zijn wel jaarlijks te hernieuwen.

Opmerking: Max. 4 digitale parkeervergunningen per wooneenheid. 

Deze voorwaarden gelden zolang het woonadres en het kentekenbewijs van het voertuig niet wijzigen.

Regelgeving

Zie retributiereglement

Deel deze pagina