Parkeervergunning

Online aanvragen

Gedomicilieerde bewoners van de bewonerszone binnenstad, stadsrand, Zeebrugge en AZ Sint Lucas kunnen een digitale parkeervergunning aanvragen voor hun wagen. Deze digitale parkeervergunning wordt gekoppeld aan de nummerplaat van de wagen. Aan de hand van de nummerplaat, kunnen de parkeerwachters eenvoudig controleren of iemand een geldige digitale parkeervergunning in de gecontroleerde parkeerzone bezit of niet.

De digitale parkeervergunning is enkel geldig in de zone waar je gedomicilieerd bent.
Bijvoorbeeld: Je woont in de blauwe zone in Assebroek. Dan kan je met een digitale parkeervergunning onbeperkt in tijd binnen de grenzen van de zone Assebroek parkeren, maar niet in Sint-Kruis of in de binnenstad

Bij verhuis kan dit doorgegeven worden via het e-loket of aan de balie van de parkeerwinkel. Om een wijziging te doen via het e-loket dien je op de knop 'actieve kaarten' te klikken.

Bij vervangwagen dient de aangepaste nummerplaat doorgegeven te worden aan de balie van de parkeerwinkel of via het e-loket. Als je terug beschikt over je eigen wagen, moet dit opnieuw doorgegeven worden. Om een wijziging te doen via het e-loket dien je op de knop 'actieve kaarten' te klikken.

Werkenden in een blauwe zone stadsrand of Zeebrugge kunnen een digitale parkeervergunning aanvragen om hun wagen te parkeren in de zone waar ze hun hoofdwerkplaats hebben. Deze digitale parkeervergunning wordt gekoppeld aan de nummerplaat van de wagen. Aan de hand van de nummerplaat, kunnen de parkeerwachters eenvoudig controleren of iemand een geldige digitale parkeervergunning in de gecontroleerde parkeerzone bezit of niet. 

Net zoals in de andere blauwe zones zijn er geen uitzonderingen voorzien voor zorgverstrekkers. Zij kunnen maximaal vier uur parkeren mits geldig gebruik van een Europese parkeerschijf.

Voorwaarden

  • Gedomicilieerd zijn in één van de straten van de bewonerszone binnenstad, blauwe zone stadsrand, Zeebrugge of zone AZ Sint-Lucas 
  • Over een voertuig beschikken

Procedure

Vraag je parkeervergunning aan:

  • Online met een eID kaartlezer
  • In de parkeerwinkel van het Huis van de Bruggeling

Problemen met het online aanvragen van je parkeervergunning? Stuur een mail naar parkeren@brugge.be. Gelieve het specifiek probleem mee te delen, alsook de versie en browser die je gebruikt bij de aanvraag.

Heb je eenvraag over een aanvraag die je gedaan hebt, stuur dan een mail naar parkeren@brugge.be. Vermeld je referentienummer, naam en nummerplaat.

Meebrengen

bij aanvraag in de parkeerwinkel

  • Identiteitskaart
  • Kentekenbewijs van het voertuig (bestaat het kentekenbewijs uit twee delen, breng dan het deel dat bewaard moet worden in de wagen (deel 1) mee.)
  • Attest firmawagen (enkel voor bedrijfswagens)
  • Attest leasewagen (enkel voor leasewagens)

Bedrag

  • De eerste 2 digitale parkeervergunningen zijn gratis en onbeperkt geldig (automatische controle). Je hoeft dit dus niet jaarlijks te hernieuwen. 
  • De derde en vierde digitale parkeervergunning zijn betalend (150 euro), voor Zeebrugge (50 euro voor periode van 1 juni - 30 september) en zijn wel jaarlijks te hernieuwen.

Opmerking: Max. 4 digitale parkeervergunningen per wooneenheid. 

Deze voorwaarden gelden zolang het woonadres en het kentekenbewijs van het voertuig niet wijzigen.

Deel deze pagina