Seniorensportdagen

Seniorensportdagen

twee senioren, man en vrouw op een fitnesstoestelNaast de seniorensportacademie, waar je wekelijks kan deelnemen aan de fitheidsgym en het seniorenzwemmen, organiseert de Stad enkele seniorensportnamiddagen, telkens van 14 tot 16 uur. Tijdens deze activiteiten kan je kennismaken met minder bekende sporten zoals bootcamp, wackitball, festivalwip en nog veel meer. Daarna is er een gezellig moment met koffie en gebak. Dit staat open voor alle 50+ ‘ers.

Programma

Vrijdag 26 april van 14 tot 16 uur: fit-o-meter
Wandelen afgewisseld met fitheidsoefeningen
Beweeghal Sport Vlaanderen, Nijverheidsstraat 112, 8310 Assebroek (i.s.m Howest)

Vrijdag 3 mei van 14 tot 16 uur: seniorenbootcamp
Initiatie bootcamp rond kracht, lenigheid, uithouding, coördinatie en evenwicht.
HOWEST-campus (neogotische turnzaal), St-Jorisstraat 71, 8000 Brugge (i.s.m. Howest)

Dinsdag 15 oktober van 14 tot 16 uur: wackitball, festivalwip, steekspelen en katapultschieten
Wackitball is een draagbare racketsport met combinatie van tennis, tafeltennis en squash. Festivalwip, steekspelen en katapultschieten zijn traditionele spelen in een nieuw jasje. (i.s.m. St-Jozefinstituut Handel & Toerisme)
Sportcomplex Koude Keuken, Zandstraat 284, 8200 Sint-Andries

Donderdag 21 november van 14 tot 16 uur: G-sport en circus
Senioren ervaren met actieve spelen zoals torbal of boccia hoe het voelt om een visuele, motorische of gehoorbeperking te hebben. Tijdens de initiatie circus maak je kennis met jongleren, diabolo, evenwicht, enz. (i.s.m. St-Jozefinstituut Handel & Toerisme)
Sporthal Tempelhof, Tempelhof 57, 8000 Brugge

Kostprijs
1 euro per middag, de dag zelf te betalen. 

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht. Moeilijkheden bij online inschrijven? Maak een afspraak met de balie vrije tijd in het Huis van de Bruggeling (050 44 80 00)

IGOS Seniorensporteldag

Op maandag 3 juni organiseert het Intergemeentelijk Overleg Sport de 5de editie van de IGOS Seniorensporteldag in Beernem. Tijdens de middag is er een live optreden van Magriet Hermans.Met dit sportief evenement willen we zoveel mogelijk senioren uit de IGOS-gemeenten laten kennismaken met diverse sporten. Vanuit Brugge (sportcomplex Daverlo) wordt een bus ingelegd.

Folder

Inschrijven

Seniorensportdag West-Vlaanderen Blijft Bewegen

Op donderdag 16 mei is Pittem gastgemeente voor dit sportieve evenement voor 50-plussers van het Regionaal Sportoverleg i.s.m. Sport Vlaanderen. Alles vindt plaats op en rond sportcentrum De Molen. In de namiddag is er keuze uit een ruim aanbod van bewegingsactiviteiten, waaronder klassiekers zoals petanque, wandelen en fietsen, maar ook fitheidstesten, dans, volksspelen, curling, golf, enz.

Folder 

Deze sportnamiddag is volzet!

 

#sportersbelevenmeer

Deel deze pagina

Contactinformatie