Wandel- en fietstochten (o.a. MTB) - recreatief - op het openbaar domein: vergunning

Organiseer je een recreatieve wandeltocht, fietstocht of mountainbiketocht, dan heb je hiervoor een vergunning nodig.

OPGELET: Vanaf 1 juli moet u het CERM (Covid Event Risk Model) invullen. Dit is een matrix die event organisatoren moet helpen om een event COVID-proof te maken. Wie een event wil organiseren, moet de matrix invullen, om dan een kleurencode te krijgen met aanbevelingen. Het meegekregen veiligheidslabel zegt niets over de beslissing of een event al dan niet kan doorgaan.

Alle info: https://www.covideventriskmodel.be/assets/docs/protocol-nl.pdf en op de officiële website https://www.covideventriskmodel.be/

Van de ingevulde matrix kan een pdf document gedownload worden die u verplicht meestuurt met uw aanvraag.

Procedure

Minstens 1 maand voor het evenement dien je het 'aanvraagformulier recreatieve wandel-, mountainbike- en fietstochten' in bij de dienst Vergunningen. Dit kan ook online via de knop 'online aanvragen' op deze pagina.

Heb je bijkomend ook toelatingen nodig voor niet-stedelijke domeinen en privédomeinen dan moet je deze als organisator zelf aanvragen.

Regelgeving

Politieverordening betreffende het gebruik van de openbare weg (G.R. 24.09.1985, G.R. 29.04.2003 en G.R. 29.05.2012)

Deel deze pagina

Contactinformatie

  • Huis van de Bruggeling

    Door corona werken we tijdelijk uitsluitend op afspraak. Leg je afspraak vast via https://afspraken.brugge.be. Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein) 8000 Brugge info@brugge.be

    • Vandaag gesloten
    • Morgen van 08:30 tot 17:00
    Alle openingsuren