Vrijwilligerswerk

Wat doet de Vrijwilligerscentrale?

De Vrijwilligerscentrale is een laagdrempelig expertisehuis voor het vrijwilligerswerk in Brugge. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, ben je een vrijwilliger of een organisatie die met vrijwilligers werkt? Dan zijn wij er voor jou!

De Vrijwilligerscentrale biedt informatie, begeleiding en ondersteuning. Naast een aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met vrijwilligerswerk in Brugge, is er in de Vrijwilligerscentrale ook ruimte voor ontmoeting, vergadering en vorming. De vergaderzaal kan voordelig gehuurd worden door vrijwilligersorganisaties. Meer informatie over het verhuur van de vergaderzalen vind je hier.

Vrij in- en uitlopen in de Vrijwilligerscentrale met vragen of suggesties kan tijdens de openingsuren. De Vrijwilligerscentrale werkt ook op afspraak tijdens de kantooruren.

            

Op zoek naar vrijwilligerswerk? 

Iedereen die op zoek is naar een zinvolle vrijetijdsbesteding en graag vrijwillig aan de slag zou gaan, is welkom in de Vrijwilligerscentrale. Wij beschikken over de gegevens van meer dan 200 Brugse vrijwilligersorganisaties die op zoek zijn naar helpende handen. Na een kort intakegesprekje geven we enkele vacatures mee op basis van jouw interesses. Neem gerust ook al eens een kijkje op de webiste www.brugge.be/vrijwilligerswerk 

Schrijf alvast ook 15 juni 201 in je agenda want dan is er van 13.00 tot 17.00 een vrijwilligersbeurs in Daverlo. 

Op zoek naar vrijwilligers?

Ben je met je organisatie op zoek naar vrijwilligers en kan je in deze zoektocht nog wat hulp gebruiken? Dan kan je zeker in de Vrijwilligerscentrale terecht. Zet je zoekertje op www.brugge.be/vrijwilligerswerk en wij helpen je graag met het verspreiden. 
Volgende zaken kunnen we zeker voor je doen:

  • Je oproep delen op onze facebookpagina 'vrijwilliger in Brugge'
  • Je folders en/of affiches in de Vrijwilligerscentrale plaatsen
  • Een zoekertje in BruggeInspraak en of Exit plaatsen

            

Vragen in verband met vrijwilligerswerk?

Hoeveel mag je als vrijwilliger 'verdienen'? Ben ik verzekerd tijdens mijn vrijwilligerswerk? Hoe oud moet je zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Mag je op verschillende plaatsen vrijwilligerswerk doen? Wat als ik een uitkering krijg?

Voor een antwoord op al deze vragen kan je zeker bij ons terecht. Kom langs tijdens de openingsuren, maak een afspraak of neem telefonisch contact op. Wanneer op op de volgende link klikt, kan je ook alle informatie terugvinden: Wet betreffende de rechten van Vrijwilligers (3 juli 2005)

Vrijwilligers bedanken


Naast het jaarlijks bedankingsevenement in december, bedankt de Vrijwilligerscentrale sinds 2016 de Brugse vrijwilligers (en mantelzorgers) ook aan de hand van de Doe Goed Pas. Met deze unieke kortingskaart krijgt iedereen die vrijwilligerswerk doet heel wat voordelen bij zo'n 80 lokale handelaars. Voor meer informatie omtrent de Doe Goed Pas: klik hier

 

De Brugse Buurtcheques

Sinds 2016 zit ook alles omtrent de buurtcheques bij de Vrijwilligerscentrale. De Brugse Buurtcheques zijn een ondersteuning voor buurtbewoners die samen een activiteit organiseren om te bouwen aan de samenhorigheid, de uitstraling, de leefbaarheid… van hun buurt of straat. Het is gericht op spontane initiatieven van bewoners, buurtcomités, wijkcomités,… en bestaat enerzijds uit een ruime ondersteuning van hun eigen activiteiten, anderzijds uit een aanbod van activiteiten waar zij kunnen op intekenen. Meer informatie over de buurtcheques vind je terug op de vernieuwde website www.brugsebuurten.be 

Deel deze pagina